image

image

image

The retreat
The retreat is designed as a village, situated on a hillside above village Vernet Les Bains, and is built in two sections; a lower and an upper row of semi-detached houses on several levels, with an alleyway between. There is road access to either side of the village, and access to the individual houses by stone stairways. The lower part of the village, comprising 6 houses, is constructed in pure granite stone and oak beams. The upper section consists of traditional concrete structures on two levels. All houses have terracotta tiled roofs, west facing terraces, and some have small courtyards/patios.

Inside the houses are on two levels, they have high wood panelled ceilings with exposed beams, open fireplace, terracotta tiles, lounge with access to private terrace with beautiful views of the village and the mountains, simple but functional country kitchens, and downstairs 1, 2 or 3 bedrooms, some with a "Kidsuite" (bunk bed room), spacious bathroom with bathtub, shower, bidet, and sink. The 1-bedroomed houses have WC included in the bathroom, the larger houses have a separate WC room.

Read the opinion of an independent architect "Architectural gem..."


Index: About us | The village | The houses | Architect opinion | Rental prices | Rental request | Clients | Local info | Photo galleries | Videos | Resources | Contact |


image
image